top of page

Petotestien® YLEISINFO


Luethan ystävällisesti ohjeet huolella läpi ennen ilmoittautumista sekä testipäivään osallistumista, jotta voimme palvella myös sinua ja koiraasi parhaalla mahdollisella tavalla! 


TESTIMAKSUISTA: 


Testin hinta 60€ /koira.

Saman talouden toinen koira  = 40€

Saman talouden kolmas tai siitä useampi koira = 30€ / koira


Laumatesti 60€/testi (tarkoitettu saman talouden kahdelle tai useammalle koiralle).

HUOM! Porrastettu hinnoittelu koskee samassa testitapahtumassa suoritettuja testejä.

Laumatestistä: 
Se voidaan tehdä saman perheen koirille, jotka tulevat toimeen keskenään. Koirien lukumäärä on kahdesta ylöspäin, järkevä maksimi alkaa olla viisi tai kuusi
koiraa kerralla. Jokainen koira tarvitsee oman ihmisen liinan päähän. Laumatestistä paras hyöty ja informaatio tulee, kun koirat ovat ensin käyneet yksilötestissä, josta ne ovat saaneet tarkat yksilölliset arvostelut. Laumatesti tulee ikäänkuin mansikkana kakun päälle antaen lisätietoa mm. laumadynamiikasta jne.  

batch_P2990583.jpgTestimaksuista vielä...

Testimaksuja ei peritä etukäteen, vaan ne suoritetaan käteisellä paikan päällä.
Jos mahdollista, varaathan tasarahan matkaan.


 

Mitä testimaksuun sisältyy? 

- Testi valinnan mukaan testieläimellä (karhu/susi/ilves/villisika - yksi testi päivässä per koira )
- kirjallinen ja suullinen arviointi

- testieläinkohtainen diplomi koiralle

Tietoa testiin tulijalle


Jos koirallasi on juoksut, ilmoitathan siitä viipymättä asian todettuasi: ilmot.petotestit@gmail.com , (tai testipäivänä puh 040 549 3000 tai 046 5635539)  jolloin koirasi aika siirretään siten, ettei juoksunartun jälkeen tule enää uroksia, näin se ei häiritse muiden koirien testiä.

Testipaikkoja on rajoitetusti ja ilmoittautuminen on sitova. 
Mikäli et pääsekään testiin, muistathan ilmoittaa siitä viipymättä meille ilmot.petotestit@gmail.com, jotta voimme antaa paikan seuraavalle! 


HUOM!

Kaikenlaisissa ongelmatilanteissa tulee kääntyä suoraan Petotestitiimin puoleen:
ilmot.petotestit@gmail.com
puh 040 5493000 / Hanna-Mari 

Ennen Petotestiin® tuloa: 

ILMOITTAUTUMINEN:
Kun olet ilmoittautunut normaalisti sähköisen lomakkeen kautta, tarkistathan että olet saanut ilmoittautumisen jälkeen avautuvan  "Kiitos ilmoittautumisestasi..."- kuittausnäkymän sekä myös vahvistuksena sähköpostilla kopion tekemästästi ilmoittautumisesta.

Mikäli et ole saanut vahvistusta, otathan viipymättä aina yhteyttä ilmot.petotestit@gmail.com
Näin testipaikkasi voidaan varmentaa ja testipäivän infoviestikin tulee perille ajoissa.

Huomioithan, että kirjoitat sähköpostiosoitteen oikein ja annat aktiivisessa käytössä olevan sähköpostiosoitteesi, johon mahtuu postia, niin posti tulee sinullekin perille! 

Valitessasi testieläintä, voit käydä lukemassa USEIN KYSYTTYÄ osion, erityisesti jos olet tulossa ensimmäistä kertaa testiin. 
Mikäli et ole varma esim. mikä testieläin ka
nnattaisi valita, voit luonnollisesti ottaa yhteyttä. 
Valitse koirallesi yksi testieläin per päivä.

KAVERIPORUKAT YMS. HUOM!
Mikäli olet tulossa tuttusi kanssa, laitathan siitä ystävällisesti lisätiedon ilmoittautumisen yhteyteen, niin pystymme sijoittamaan teidät sopivasti aikatauluun.  


TESTIAIKA:


Testiaikasi sekä testipäivän info tulee noin viikkoa ennen testipäivää
(5-7vrk)
 ja se tulee ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.


Muistathan ystävällisesti kuitata infoviestin saaduksi! 

Mikäli et ole saanut testiaikaa ja infoa viimeistään muutamaa päivää ennen testiä, tarkistathan roskapostisi ja mikäli ei viestiä ole sielläkään, otathan yhteyttä ilmot.petotestit@gmail.com

Otathan ystävällisesti huomioon, että saamasi aika on arvioitu aikasi testiin. Aikataulu on apuvälineemme testipäivän sujuvuuden ylläpitämiseksi ja aikataulussa saattaa olla joskus hieman muutosta (maksimissaan noin +/- 30min). Jokainen koira testataan aina yksilöllisesti ja testiaika vaihtelee koirakohtaisesti. Myös satunnaiset pienet muut muutokset aikataulussa ovat mahdollisia muistakin syistä.  Otathan tämän ystävällisesti huomioon testeihin saapuessasi.
Saavuthan ajoissa ennen omaa arvioitua aikaasi.

Aikataulun laatimisessa pyrimme huomioimaan toiveesi mahdollisuuksien mukaan. Mikäli sinulla on useampi koira, sijoitamme koirat aina siten, että jokainen koira saa ennen ja jälkeen testin varmasti tarvitsemansa huomion ja ilman turhaa kiirettä, joka ei ole koskaan koirien etu. Käytännössä aikasi ovat peräkkäin, koska ehdit juuri sopivasti vaihtaa koiria, vaikka aikataulussa olisi yks
i muu koira välissä.   


VALOKUVAUS/ VIDEOINTI: 

- Valokuvaus ei sisälly testihintaan. Jokainen koirakko voi vapaasti tallentaa omat muistot haluamallaan tavalla videoimalla tai kuvaamalla  


HUOM! Otathan huomioon, että kuvauspaikalla on kuviin oleellinen merkitys: Vain koiralle vieras valokuvaajasi voi kuvata testaajan läheltä, naamioverkon takaa, josta saa parhaat ilmekuvat myös. Koiralle tuttu kuvaaja ei voi naamioverkon taakse tulla, sillä se häiritsee oleellisesti koiran testisuoritusta.  Tuttu kuvaaja voi kuvata toisaalta, paikanpäällä annetaan tarvittaessa tarkempi ohjeistus. 

Toisinaan tiimimme saattaa joskus ottaa kuvia ja mikäli olemme saaneet onnistuneita ja julkaisukelpoisia valokuvia, ne löytyvät yleensä jonkin ajan päästä Facebook-sivuiltamme (Petotestit koirille) ja valokuvat ovat tarkoitettu kaikkien testeissä käyneiden iloksi (kuvia saa käyttää yksityiskäyttöön ja jakaa esim. Somessa, mutta muistathan kuitenkin tekijänoikeudet).
Petotestitiimi ei vastaa kuvien onnistumisesta tai laadusta, johon vaikuttaa hyvin paljon sääolosuhteet, koirien liikkeet ja etäisyys kamerasta, kuvakulmat ja myös hyvä tuuri. Otathan huomioon, että koirat ovat yksilöitä, samoin sääolosuhteet vaihtelevat päivän aikanakin usein nopeasti. 

 

HUOM! Mikäli sinulla ei ole omaa kuvaajaa matkassa, käänny hyvissä ajoin ennen testiä testipaikalla Askon puoleen, niin avustaja varmasti löytyy! Otathan kuitenkin ystävällisesti huomioon, että vieras ihminen ei välttämättä osaa käyttää kaikkia hienoja laitteitasi. 


KOIRA JA SEN VARUSTEET
- Tuothan koirasi vain terveenä ja hyväkuntoisena testeihin! Huomioithan, että testeissä koirien tulee voida liikkua ja toimia normaalisti ja tarvittaessa reippaastikin, ilman sairauden tai korkean iän, kiputilan tai aistitoimintojen heikkouksien aiheuttamia rajoituksia. 

Erilaisten toimenpiteiden jälkeen testeihin voi tulla vasta, kun koira pystyy liikkumaan täysin normaalisti ja sillä ei ole mitään rajoituksia reippaammankaan liikunnan suhteen!  

Mikäli koirallasi on jokin lääkitys, esimerkiksi krooniseen sairauteen, tarkistathan osallistumismahdollisuudet etukäteen.

Koirien hyvinvoinnin ja edun nimissä emme testaa esimerkiksi mm. kroonisia kipupotilaita, joilla toimintakyky on alentunut, sydänsairaita, epileptikkoja tai koiria joilla on jokin kortisolin eritykseen liittyvä sairaus sekä mikäli koiran aistitoiminnoissa on selkeää heikentymistä esimerkiksi iän vuoksi. Mikäli koirallasi on jokin sairaus, otathan yhteyttä tiimiimme ennen testeihin ilmoittautumista! 

Varaathan koirallesi kuristamattoman pannan tai valjaat. (Puolikuristava panta käy)
- Muistathan ottaa juomakupin + vettä

- Et tarvitse omaa pitkää liinaa, testipaikalla on 10m liinoja, joita voi lainata. Oman liinan saa toki ottaa mukaan.
- Varaathan koirallesi kuumalla kelillä tarvittavaa viilennystä (esim. viilennysloimet tms.).

- koirien tassutöppöset / loimet yms. ovat sallittuja, mikäli ne ovat koirille tuttuja eivätkä häiritse koiran liikkumista TESTIMAKSU:
Testimaksu suoritetaan käteisellä paikanpäällä ennen testiä, ilmoittautumisen yhteydessä.
Varaathan ystävällisesti tasarahan, mikäli mahdollista.
 

Testipäivänä saavuttuasi Petotestiin®:
 

1: Ilmoittaudu järjestäjälle ensin ilman koiraa.
Ilmoittautumisen yhteydessä peritään osallistumismaksu, joka maksetaan käteisellä.
Varaathan mielellään tasarahan mukaasi. ​


2. Saapuessasi paikalle hyvissä ajoin (vähintään noin 30min ennen omaa aikaanne)
jotta sinulle jää aikaa käyttää koirasi tarpeillaan ennen testiä. 
Huom! Juoksunarttujen ulkoilutus vasta kun päivän urokset on jo testattu!
Järjestäjä ohjeistaa tarkemmin omasta testivuorostasi, koirien ulkoilutuksesta yms..


Ulkoilutathan koirasi riittävän hyvin, jotta sen on mukava suorittaa testiä keskittyneesti ja näin myös turha pissamerkkailu ja ulostaminen alueella jää minimiin. Kerääthän koirasi jätökset - kiitos! Näin varmistamme että olemme jatkossakin tervetulleita.

HUOM! Huolehdithan, että koirasi ei näe testialuetta ennen testiä eikä ulkoilutushetket häiritse muiden koirien suorituksia. 
Testialueella ja sen lähellä/ näköyhteydessä ei saa olla testien aikana muita koiria kuin vain kulloinkin testiin osallistuva(t). Näin ollen sillä ei ole merkitystä, onko koirasi mahdollisesti aggressiivinen muille koirille.
Testipaikalla testiä seuraavat ihmiset ovat etäämmällä yhdellä alueella ja testiin tulevia koiria ei lähesty tai kosketa muut kuin omistaja, joten ei haittaa, vaikka koirasi olisi pidättyväinen tai arka tai aggressiivinen vieraille ihmisille.

Vaikka olet valmistautumassa testiin, annathan edellä olevalle koiralle rauhan suorittaa testiä, palautua ja kuulla loppupalaute. Odotathan järjestäjän ohjeistamassa paikassa ennen omaa vuoroasi - sinut kutsutaan testiin vuorollasi.  


HUOM! Juoksunartut tulee ulkoiluttaa vasta juuri ennen omaa vuoroaan päivän lopulla, jotta muut koirat eivät tuoksuista häiriinny.

 

3. Testi alkaa haastattelulla, jonka yhteydessä saat tarvittavat toimintaohjeet testin kulkuun.  

Voit lukea myös 
TESTIN KULKU KITEYTETYSTI

Lisäohjeita saat myös testaajalta testin edetessä, mikäli tarpeen. Tarvittaessa kysy tarkennusta, mikäli jokin jäi epäselväksi.(Mikäli sinulla on oma valokuvaaja matkassa, hän saa ohjeet myös tässä vaiheessa. Mikäli omaa kuvaajaa ei ole, mutta sinulla on oma kuvausväline mukanasi, pyydä rohkeasti apua Askolta! )


 

4. Testin alkaessa koira kytketään jälkiliinaan. Jälkiliinan saat meiltä tarvittaessa lainaksi. 

JÄLKILIINA: Mikäli sinulla on oma jälkiliina, sopiva pituus on n. 10m, tällöin koiralla on mahdollisuus ottaa haluamansa etäisyys, eikä liina ole kuitenkaan vielä liian pitkä.
PANTA / VALJAAT: Koiran voi tuoda testiin kuristamattomassa kaulapannassa tai valjaissa, (sellaisessa johon koira on jo tottunut). Varusteiden tulee olla istuvia ja turvallisia, jotta koira ei voi vetää niistä  itseään läpi. Täysin kuristavaa pantaa ei voi käyttää testin aikana, puolikuristava käy.
MUUT VARUSTEET / ASUSTEET: Koiralla voi olla takki tai loimi päällään sekä tossut jalassaan, mikäli koira on asusteisiin tottunut eivätkä ne haittaa koiran liikkumista. 


Testin aikana huomioithan, että koirasi voi tehdä hyvinkin nopeita ja äkkinäisiä liikkeitä! Pidä katseesi koko ajan omassa koirassasi ja ole valmis reagoimaan koiran liikkeiden mukaisesti. Liina ei saisi kiristyä, sillä se estää koiraa tekemästä vapaita valintojaan. Ole varovainen myös, ettet koiran äkkinäisten liikkeiden johdosta kaadu tai sotkeudu itse liinaan!


 

5. Testin jälkeen saat suullisen palautteen, arviointikaavakkeen sekä diplomin testaajalta.

Tuolloin sinulla sekä yleisöllä on mahdollisuus vapaasti esittää kysymyksiä.
Muistathan, että tyhmiä kysymyksiä ei ole ja mikäli mieltäsi askarruttaa jokin seikka, se kannattaa ehdottomasti kysyä! 

 

 

Muuta:

- Ei koirakontakteja! Älä anna siis koirasi tutustua muihin koiriin testipaikalla, edes tuttuihin, sillä testin jälkeen koira on usein rasittunut eikä välttämättä halua tehdä kenenkään kanssa tuttavuutta. 
- Muistathan myös testin jälkeen huolehtia koiran hyvinvoinnista mm. tarjota koiralle vettä ja lämpimällä ilmalla myös tarvittavaa muuta viilennystä
- Petotestiin osallistuva henkilö on itse vastuussa omasta ja testiin osallistuvan koiran toiminnasta, turvallisuudesta sekä kaikesta Petotestiin osallistumisesta.
HUOM! Testien hintaan ei sisälly valokuvaus.
Varauduthan siis omiin tallennusvälineisiin ja mielellään toki myös valokuvaajaan, jotta varmistat omat muistosi juuri Sinulle mieluisalla tavalla.
Apuvoimia on löytynyt aina helppokäyttöisten kuvauslaitteiden käyttämiseen, mikäli saavut yksin! Kysy apua rohkeasti ennen omaa testiäsi!


Päivitetty 25.2.2024; tarkennettu testiaika-osiota
Päivitetty 19.2.2024; tarkennettu ilmoittautumisosiota  
Päivitetty 7.1.2022 
 

bottom of page