top of page

Testikokemuksia

Olemme saaneet tietoomme useita satoja koiria, joilla on aitoja petokohtaamisia joko ennen testiä tai testien jälkeen. Omistajien antamien raporttien mukaan koirien käytös on ollut hyvinkin samanlaista kuin petotestitilanteessa.

Petotestit ovat paljon muutakin kuin vain reaktioiden testaamista petojen suhteen. Testeissä voidaan kartoittaa koirien luonneominaisuuksia hyvin monipuolisesti ja näin auttaa parantamaan suhdetta omaan koiraan. Petotesteissä voidaan myös tarjota koirille virikkeitä ja vastata koirien erilaisiin käyttäytymistarpeisiin. 

 

Onko koirasi käynyt testissämme?

Onko koiralla ollut ennen testiä/testin jälkeen kohtaaminen luonnonpedon kanssa tai oletko saanut avun esimerkiksi jonkun ongelman ratkaisussa? 
 

Kuulisimme mielellämme teidän kokemuksianne! Kiitos kaikista saamistamme palautteista ja viesteistä! 
 

Voi laittaa meille sähköpostia: petotestit@gmail.com
 

"Tuossa taannoin kävin stabijhoun urokseni kanssa petotestissä, nähdäkseni reaktion suteen.
Muutama viikko takaperin oltiin mökillä, iltapissatus säkkipimeässä. Mökkitien molemmin puolin on metsää. Alvar puolessa välissä tietä veti liinat kiinni eikä suostunut liikkua. Hihna oli löysällä. Itse jatkoin matkaa eteenpäin kunnes Alvar alkoi poikittain juosta edessäni, estääkseen matkan taittumisen. Samalla katsoen tiettyä pistettä metsään, jolloin näinkin silmäparin tuijottavan meitä silmät kiiluen taskulampun valossa. Peruutettiin muutamat askeleet ja loppu matka meni juosten. Yleensä Alvar hidastaa aitojen sisälle päästyä ja käy tontin rajan kiertämässä vapaana. Nyt juoksi täydellä vauhdilla ovelle ja hyppi ovea vasten piippaillen.

Susi on vahva veikkaus, että kävi lähialueella. Jäljelle yritettiin mennä seuraavana päivänä, Alvar ei suostunut lähteä ja reaktio jälkiin oli vahva."

"Iso kiitos petotestien järjestäjille.
Eilen ja tänään tuli käytännössä taas nähtyä kuinka hyödyllinen testi on.
Koira on testattu sudella vuosi sitten.
Eilen ihmettelin, miksi koira levoton. Ulkona ollessa haukkui varoitusta irokeesi pystyssä. Tunnistin heti "susivaroituksen." En itse elukkaa nähny. Tänään varmistui, että hukka tosiaan oli köpötellut ohi."

"Mun on aivan pakko laittaa viestiä ja kertoo meidän poikien kuulumisia. Meillä Trombi ja Jerkku oli rohkeita sutta vastaan. Molemmat pojat on muuttunut testin jälkeen paljon itsevarmemmiksi ja rohkastuneet aikalaillakin. Enää ei iltalenkillä jokainen rasahdus pelota, vaan mennään reippaasti eteenpäin. Meille oli siis testi tosi iso juttu. Kiitos ❤️ Innolla odotetaan kun tuutte Poriin ja päästään poikien kanssa karhua kattoon. Myös Jenni kehui Moskua, että pojalla on hiukan tullut järkeä, ei ole enää ihan niin raivokkaasti lähdössä kaikkea jahtaamaan, vaan testin jälkeen on rauhoittunut ja lenkkeily on mukavampaa. Myös Mosku sai paljon itseluottamusta testistä. Joten me kaikki kiitämme todella paljon ❤️"

Blogista löytyy cane corso Caran  & Outin haastattelu: 

Petotestikokemuksia osa1: 
Cara & Outi 


 

batch_IMG_8646.JPG
akim.jpg

"Kuvassa oleva kaukasiankoirauros Akim kävi karhu-, susi- ja ilvestestissä, osa suoritettu laumatestinä. 
Eräänä keväisenä iltana molemmat kaukkarit olivat poikkeuksellisesti sisätiloissa ja niiden omalle pihalle hiippaili ilves piha-aitojen sisäpuolelle, haistellen lampolan tuoksuja.

Kun koirat pääsivät ulos,ne havaitsivat ilveksen. Akim karkotti sen yhtä vakuuttavasti kuin petotestissäkin. Isänsä Sergei käyttäytyi sekin vastaavalla tavalla kuin testissä eli osallistui kyllä karkottamiseen haukkumalla, mutta Akim sai hoitaa varsinaisen työn."

"Se oli se karhutesti meille tosi suuri edistys ja sen jälkeen kaikki on ollut paljon helpompaa! Paljon kasvoi Demin itseluottamus siitä ja on paljon rennompi noin muutenkin olemukseltaan" 


 

"Testi nosti selvästi koirani itsevarmuutta. Erittäin positiivinen kokemus."

"Testin jälkeen on ollut helpompi ymmärtää syitä koirieni käytökselle erilaisissa, niiden uhkaavaksi/pelottavaksi, kokemissa tilanteissa."
 

"Osaan lukea koirani tietyissä tilanteissa hieman paremmin, sekä osaan ohjata käyttäytymistä oikeaan suuntaan. Testi on myös.vahvistanut koiran itsetuntoa."


 
Arkielämä helpottuu kun koirani on saanut purkaa itseään, suojelemalla ja karkoittamalla petoa. Vaikea on keksiä toista keinoa miten saisin koirani "paineet" purettua yhtä hyvin ja turvallisesti, petotestissä se saa käyttää sekä lihaksiaan että aivojaan. Rottweiler on työkoira, joka nauttii tällaisesta tilaisuudesta tehdä sitä työtä mihin se on alunperinkin tehty. (Pelkkä lenkkeilytys ei riitä.) Jää turha rähjääminen pois kun on tyytyväinen koira.

Arjessa on tullut testin jälkeen luonnonsusipari vastaan erään mökin pihassa, koirani reaktio oli täysin sama kuin petotestissä. Karkoitti pedot eikä lähtenyt niiden perään. Olen käyttänyt koirani myös sen luonnonpetokohtaamisen jälkeen petotestissä, koirani käytös ei ollut muuttunut siitä. Uskon että petotestissä käynti pelasti koirani susilta, koira osasi heti reagoida, haukkui vihaisesti ja teki valehyökkäyksiä. Ei hämmentynyt aluksi ja pysyi tiukkana eikä näyttänyt altistumisen merkkejä. Kohtaamisen jälkeen koirani reagoi samalla tavalla kuin petotestissä; kun tilanne on ohi se palautuu välittömästi. Mitään traumoja ei ole mistään jäänyt. Olen tosi tyytyväinen siitä että koirani osaa valmistautua tulevaan, jos ja kun haistaa metsässä esim lenkkeillessä tai hakutreeneissä pedon. Se myöskin osaa nyt siitä vaarasta minulle ilmoittaa.

Paljon on meitä opettanut nämä testit, suuri kiitos Askolle!

 

batch_P3330006 (2).jpg
bottom of page