The Working Dog Genetics Project

Vuonna 2019 alkoi kahdeksas vuosi petotestien merkeissä ja me olemme mukana tekemässä koirien tiedemaailman historiaa! Vietimme vauhdikkaan ja mielenkiintoisen viikon maaliskuussa tutkijoiden kera! 
 

Vieraamme, tutkijat PhD Elinor Karlsson sekä PhD Kathryn Lord, suorittavat parhaillaan koirien luonteeseen liittyvää tutkimustaan ”The Working Dog Genetics Project” Massachusettin yliopistolla Yhdysvalloissa. Tutkimuksen lähtökohtana on selvittää koirien geeneistä mahdollisia arkuuteen ja rohkeuteen liittyviä geenejä. Tutkimus on hyvin laaja ja se keskittyy työkoiriin/työkoirarotuihin ainakin toistaiseksi. Petotesteistä saatava tieto edustaa osaa tutkimuksesta, mukana on myös esimerkiksi opaskoiria ja poliisikoiria muualta. Tutkijoista Elinor Karlsson on hyvin ansioitunut geenitutkija, joka on käynnistänyt mm. Darwin’s Dogs-projektin. Se on tietääksemme maailman suurin kansainvälinen lemmikkien käyttäytymis- ja geenitutkimusprojekti.  Toisena tutkijana toimii arvostettu koira- ja susitutkija sekä filosofian tohtori Kathryn Lord, joka on vieraillut luennoimassa aiemmin Suomessa viime vuonna meidän kutsumana. Hänen mentorinaan toimi jo edesmennyt ja erittäin arvostettu Dr.Raymond Coppinger. Luonnollisesti koko muu tutkimustiimi on mukana yhteistyössä, mm. erittäin arvostettu aivogenetiikan tutkija B.M. PhD Verneri Anttila.
 

Tätä ”The Working Dog Genetics Project”-tutkimusta varten keräämme tutkijoille DNA-näytteitä koirista. Näytteet otetaan näppärästi pieninä ja koiralle harmittomina sylkinäytteinä. Tutkimukseen osallistuvista koirista kerätään myös tarkempia taustatietoja. Koirien tietoja käsitellään anonyymisti eikä omistajien tietoja luovuteta eteenpäin. Koirien käyttäytyminen pedon kanssa videoidaan sekä kirjallisen arvostelun tietoja hyödynnetään.


KLIKKAA TÄSTÄ JA LUE LISÄÄ BLOGISTA! 
 

  

Kuvassa: Tutkijat Elinor Karlsson ja Kathryn Lord sekä Asko Sorvo ja Hanna-Mari Rajaniemi

petotestit@gmail.com
 
Asko Sorvo +358 46 563 55 39
 

Yhteystiedot

Ilmoittautumiset

Lomakkeella
Tekstiviestillä
+358 40 549 3000
ilmot.petotestit@gmail.com
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2021 PETOTESTIT®

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now