top of page

Miksi Petotestaisin® koirani?Asko Sorvon Petotestit® ovat testimuoto koirille, mutta samalla testit tarjoavat myös mahdollisuuden kouluttaa ja auttaa koiria ja koirien omistajia hyvin monipuolisesti. Petotestien®️  avulla lisäät omaa tuntemustasi yleisesti koirasi luonteesta ja käyttäytymisestä sekä opit havaitsemaan sekä ennakoimaan myös  mahdollisen petovaaran tulkitsemalla koirasi reaktioita. Opit omasta koirastasi uusia ominaisuuksia, joita ei normaalissa arjessa tule esiin - tämä lisää tietoisuutta ja turvallisuutta omaa koiraa kohtaan erilaisissa tilanteissa. Kasvattajat saavat lisätietoa koiriensa ominaisuuksista, testit tarjoavat työkaluja myös jalostukseen. 

Testissä esiin tuleva koirien rohkeustaso ja kyky palautua antavat myös työkaluja yleisesti erilaisiin koiraharrastuslajeihin esimerkiksi koiran työskentelykestävyydestä, hermorakenteesta ja kovuudesta.  


Petotesteissä tärkeässä roolissa on koirien kokonaisvaltainen hyvinvointi ja siihen kuuluvat mm. koiran terveen itsetunnon rakentaminen sekä käyttäytymistarpeiden purkaminen ja virikkeellistäminen. Testien avulla voidaan auttaa ratkaisemaan erilaisia haastavia tilanteita koirien käyttäytymisessä.  Esimerkiksi monet "ADHD-koirat" , herkät ja epävarmat koirat, reaktiiviset koirat, aggressiivisesti käyttäytyvät koirat jne. ovat hyötyneet Petotesteistä®️ ja niistä saadusta tiedosta, jonka avulla voidaan vaikuttaa paremmin jatkossa myös muilla koulutuksellisilla menetelmillä. 

 

batch_IMG_2547.JPG

Testit merkitsevät ja antavat ihmisille paljon enemmän kuin vain tiedon koirien reaktioista itse petoihin. Yhdenkään koiran reaktiot eivät tee koirasta sinällään huonompaa tai parempaa. Reaktiot vain ovat hyvä tieto esimerkiksi koiran rohkeudesta, terävyydestä ja toimintakyvystä sekä myös koiran kyvystä palautua tuosta testitilanteesta, joka koiran näkökulmasta on kuitenkin aivan tositilanne. Tämä on todistettu tuhansien koirien kanssa ja erilaisissa ympäristöissä, myös hyvin suurella joukolla oikean pedon kanssa kontaktissa olleilla koirilla. Koirat eivät tee eroa onko miljöö metsämaisema vai konehallin takapiha. Nykyään luonnonpetoja on myös kaupunkiympäristössä

ONNELLINEN KOIRA - ONNELLINEN  OMISTAJA! 
Arkielämän sekä erilaisten harrastusten parissa tulevat monet tilanteet helpottuvat ja elämänlaatunne yhdessä koirasi kanssa paranee, kun opit tuntemaan ja ymmärtämään omaa koiraasi yhä paremmin!    .

batch_IMG_3155.JPG

Koirien reaktiot tuovat erittäin paljon tietoa myös paljon metsässä petoalueilla koiriensa kanssa liikkuville tavallisille koiraharrastajillekin. Koiranomistajat oppivat lukemaan oman koiransa käytöstä ja parhaimmassa tapauksessa näin pelastamaan sekä koiran että omistajan nahka. Testissä esiin tuleva koirien rohkeustaso, terävyys ja kyky palautua antavat myös työkaluja yleisesti erilaisiin koiraharrastuslajeihin esimerkiksi koiran työskentelykestävyydestä, hermorakenteesta ja kovuudesta. Näitä tietoja myös kasvattajat voivat hyödyntää.

Metsästäjät pääsevät turvallisesti näkemään koiriensa reaktioita ja toimintaa petojen läsnäollessa ja monen metsästäjän kertomat ”erikoiset metsäreissut” ovat saaneet selityksen. Metsästäjät osaavat testin jälkeen lukea ja kuunnella koiriansa entistä tarkemmin, esimerkiksi haukkuääni kertoo paljon siitä, mistä riistasta on kulloinkin kysymys. Metsästyskoirien kohdalla saadaan koiralle positiivinen ensikokemus esimerkiksi karhusta.

Suurin osa Petotesteistä®  tehdään yksilötesteinä, mutta laumatestit antavat hyvin paljon lisätietoa omistajille mm. koirien välisestä kommunikaatiosta, laumahierarkiasta jne. Testeistä hyötyvät siis omistajineen aivan kaiken rotuiset koirat ikään ja kokoon sekä käyttötarkoitukseen katsomatta. Meille on raportoitu jo sadoista koirista, joilla on petotestien jälkeen tullut aito petokohtaaminen ja reaktio on koirilla ollut hyvin identtinen testissä tulleen reaktion kanssa. Asko Sorvon järjestämissä Petotesteissä käytetään aitoja karhun, suden, ilveksen ja villisian jätöksiä ja koirille jää testitilanteista muistijälki. Seuraavalla kerralla koira reagoi jo pelkkään hajuun ja petoa ei tarvitse enää fyysisesti nähdä. Tämä on hyvä tieto koiran omistajalle.

Vaikka ei koskaan petoon törmäisikään, niin hyvin monen koiran kanssa arkielämä on helpottunut testien jälkeen ja omistajan testissä saaman luonneinformaation perusteella. Tästä saamme jatkuvasti mukavaa palautetta. Tässä alla yksi palaute: 

batch_IMG_2419.JPG

.

 

Testipaikat ja testaustavat on aina valittu siten, että ne ovat turvallisia ja jokaisella koiralla on aina mahdollisuus keskittyä olennaiseen ja testillä olisi aina mahdollisimman paljon annettavaa koirille omistajineen. Jokaisessa testissä koira on aina onnistuja.

Vaikka toivotammekin yleisön erittäin tervetulleeksi testeihin, emme kuitenkaan testaa koskaan suurten yleisötapahtumien yms. yhteydessä. Emme myöskään testaa pienillä, suljetuilla alueilla, koska se voi paineistaa etenkin nuorta ja yhtään epävarmaa koiraa hyvinkin ikävällä tavalla. Koiralla pitää olla aina vapaa valinnan- ja tilanteesta poistumismahdollisuus olemassa. Testien tarkoitus ei ole yleinen huvitus tai koirien pelottelu, vaan perimmäinen tarkoitus on erilaisten luonneominaisuuksien ja reaktioiden kartoitus mahdollisimman koiraystävällisesti ja turvallisesti.  

 

"Mun on aivan pakko laittaa viestiä ja kertoo meidän poikien kuulumisia. Meillä Trombi ja Jerkku oli rohkeita sutta vastaan. Molemmat pojat on muuttunut testin jälkeen paljon itsevarmemmiksi ja rohkastuneet aikalaillakin. Enää ei iltalenkillä jokainen rasahdus pelota, vaan mennään reippaasti eteenpäin. Meille oli siis testi tosi iso juttu. Kiitos ❤️ Innolla odotetaan kun tuutte Poriin ja päästään poikien kanssa karhua kattoon. Myös Jenni kehui Moskua, että pojalla on hiukan tullut järkeä, ei ole enää ihan niin raivokkaasti lähdössä kaikkea jahtaamaan, vaan testin jälkeen on rauhoittunut ja lenkkeily on mukavampaa. Myös Mosku sai paljon itseluottamusta testistä. Joten me kaikki kiitämme todella paljon ❤️"

batch_IMG_3436.JPG

TERVETULOA PETOTESTEIHIN® !


Lue lisää Blogista: "MIKSI PETOTESTAISIN KOIRANI?" 

TESTATTAVAT PEDOT: 

KARHU
SUSI
ILVES
VILLISIKA


Lisätietoa pedoistamme TÄÄLTÄ

Seuraa meitä somessa!

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page