Petotestaaja Asko Sorvo

Asko Sorvon Petotesteissä on testattu vuosien varrella useita tuhansia koira, vuodesta 2012 lähtien.  Koiria on ollut testattavana sadoista eri koiraroduista.  Askolla itsellään on pitkä, yli 30 vuoden kokemus laumanvartijakoirista. Askon oma rotu on ollut 1980-luvun lopulta saakka sarplaninac, entisen Jugoslavian alueelta kotoisin oleva laumanvartijarotu. Idea Petotesteistä alkoikin juuri laumanvartijoiden ominaisuuksien testaamisesta ja laajeni kuitenkin pian kaikkia rotuja palvelevaksi testaustoiminnaksi. 


 

Koirat  ovat Askolle elämäntapa ja hyvin lähellä hänen sydäntään. Halu kehittyä tieto-taidoissa on jatkuvaa ja siksi myös Petotestit kehittyvät jatkuvasti. Askon Petotestit toimivat yhteistyössä myös monien koira-alan asiantuntijoiden ja uranuurtajien kanssa.

Yksi näistä tahoista on Massachusettin yliopiston tutkijatiimi PhD Elinor Karlsson & PhD Kathryn Lord. Tutkijat aloittivat 2018 yhteistyöprojektin "The Working Dogs Genetics Project", jossa Petotestit on mukana yhtenä tutkimusryhmänä ja auttamassa tutkijoita selvittämään rohkeuteen ja arkuuteen liittyviä geneettisiä seikkoja.

 

Asko on tehnyt tiivistä yhteistyötä kasvattajien ja koirien testaajien kanssa muun muassa entisen  Jugoslavian alueella, Belgiassa, Ranskassa, Tšekeissä ja Unkarissa. Siellä hän on päässyt seuraamaan myös paikallisten koirien testaamista.

Asko on tehnyt opintomatkoja lukuisten petoasian-tuntijoiden luokse ja hän seuraa jatkuvasti myös suurpetotutkimuksen kehitystä.Suomessa Asko on perehtynyt satojen eri rotuisten koirien luonnetestaamiseen ja auttanut ihmisiä monenlaisten haasteellisten koiraongelmien kanssa. Hänellä on myös pitkä tausta usean koirayhdistyksen parissa. Asko on toiminut  myös  Myrsky-elokuvan eläinkoordinaattorina

Askon tärkeisiin yhteistyökumppaneihin kuuluu myös suurpetoasiantuntija Sulo Karjalainen Kuusamon Suurpetokeskuksesta.

Kuvassa tervehtii Suurpetokeskuksessa syntynyt karhunpentu.

petotestit@gmail.com
 
Asko Sorvo +358 46 563 55 39
 

Yhteystiedot

Ilmoittautumiset

Lomakkeella
Tekstiviestillä
+358 40 549 3000
ilmot.petotestit@gmail.com
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2017 PETOTESTIT

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now