HARKITSETKO PETOTESTIÄ?


Tervetuloa hyödyntämään testaaja Asko Sorvon pitkä kokemus koirista ja petotestaamisesta! 🐻🐺🐱🐗

Petotesteihin osallistuneet koirat ovat ikään, rotuun, kokoon ja sukupuoleen katsomatta kaikki omanlaisiaan sankareita! Testistä saa jokainen koira kattavan kirjallisen ja suullisen palautteen sekä upean diplomin, aina petokohtaisesti.

Kaikki koirat testataan aina yksilöllisesti ja tämän vuoksi kaiken ikäiset koirat on turvallista tuoda Askon testeihin, myös luovutusikäisiä pentuja voidaan testata. Myös juoksuiset nartut ovat tervetulleita testeihin, ne testataan aina päivän viimeisenä, jotta tuoksut eivät häiritse uroksia.

Askon Petotestit merkitsevät ja antavat ihmisille paljon enemmän kuin vain tiedon koirien reaktioista itse petoihin. 
Yhdenkään koiran reaktiot eivät tee koirasta sinällään huonompaa tai parempaa. Reaktiot vain ovat hyvä tieto esimerkiksi koiran rohkeudesta ja toimintakyvystä sekä myös koiran kyvystä palautua tuosta testitilanteesta, joka koiran näkökulmasta on kuitenkin aivan tositilanne. Tämä sama on todistettu tuhansien koirien kanssa ja erilaisissa ympäristöissä, myös hyvin suurella joukolla oikean pedon kanssa kontaktissa olleilla koirilla. Koirat eivät tee eroa onko miljöö metsämaisema vai konehallin takapiha. Nykyään petoja on myös kaupunkiympäristössä, joten onneksi koirat eivät ole saaneet käsiinsä mitään opusta, jossa väitettäisiin näiden petojen liikkuvan vain metsissä!

 

Koirien reaktiot tuovat erittäin paljon tietoa myös esimerkiksi paljon metsässä petoalueilla koiriensa kanssa liikkuville tavallisille koiraharrastajillekin. Koiranomistajat oppivat lukemaan oman koiransa käytöstä ja parhaimmassa tapauksessa näin pelastamaan sekä oma että omistajan nahka. Testissä esiin tuleva koirien rohkeustaso ja kyky palautua antavat myös työkaluja yleisesti erilaisiin koiraharrastuslajeihin esimerkiksi koiran työskentelykestävyydestä, hermorakenteesta ja kovuudesta. Näitä tietoja myös kasvattajat voivat hyödyntää.

Metsästäjät pääsevät turvallisesti näkemään koiriensa reaktioita ja toimintaa petojen läsnäollessa ja monen metsästäjän kertomat ”erikoiset metsäreissut” ovat saaneet selityksen. Metsästäjät osaavat testin jälkeen lukea ja kuunnella koiriansa entistä tarkemmin, esimerkiksi haukkuääni kertoo paljon siitä, mistä riistasta on kulloinkin kysymys. Metsästyskoirien kohdalla saadaan koiralle positiivinen ensikokemus esimerkiksi karhusta.

Suurin osa petotesteistä tehdään yksilötesteinä, mutta laumatestit antavat hyvin paljon lisätietoa omistajille mm. koirien välisestä kommunikaatiosta, laumahierarkiasta jne. Testeistä hyötyvät siis omistajineen aivan kaiken rotuiset koirat ikään ja kokoon sekä käyttötarkoitukseen katsomatta. Meille on raportoitu jo sadoista koirista, joilla on petotestien jälkeen tullut aito petokohtaaminen ja reaktio on koirilla ollut hyvin identtinen testissä tulleen reaktion kanssa. Asko Sorvon järjestämissä petotesteissä käytetään aitoja karhun, suden, ilveksen ja villisian jätöksiä ja koirille jää testitilanteista muistijälki. Seuraavalla kerralla koira reagoi jo pelkkään hajuun ja petoa ei tarvitse enää fyysisesti nähdä. Tämä on hyvä tieto koiran omistajalle.

Vaikka ei koskaan petoon törmäisikään, niin hyvin monen koiran kanssa arkielämä on helpottunut ja tästä saamme jatkuvasti mukavaa palautetta. 
Tässä esimerkiksi Jassu Sulon viesti:
"Mun on aivan pakko laittaa viestiä ja kertoo meidän poikien kuulumisia. Meillä Trombi ja Jerkku oli rohkeita sutta vastaan. Molemmat pojat on muuttunut testin jälkeen paljon itsevarmemmiksi ja rohkastuneet aikalaillakin. Enää ei iltalenkillä jokainen rasahdus pelota, vaan mennään reippaasti eteenpäin. Meille oli siis testi tosi iso juttu. Kiitos ❤️ Innolla odotetaan kun tuutte Poriin ja päästään poikien kanssa karhua kattoon. Myös Jenni kehui Moskua, että pojalla on hiukan tullut järkeä, ei ole enää ihan niin raivokkaasti lähdössä kaikkea jahtaamaan, vaan testin jälkeen on rauhoittunut ja lenkkeily on mukavampaa. Myös Mosku sai paljon itseluottamusta testistä. Joten me kaikki kiitämme todella paljon ❤️"

Testipaikat ja testaustavat on aina valittu siten, että ne ovat turvallisia ja jokaisella koiralla on aina mahdollisuus keskittyä olennaiseen ja testillä olisi aina mahdollisimman paljon annettavaa koirille omistajineen.

Askon Petotestit on mukana maailmanlaajuisessa koirien geenitutkimuksessa, jossa Massachusettin yliopiston tutkijat PhD Elinor Karlsson ja PhD Kathryn Lord koettavat selvittää rohkeus- ja arkuusgeenejä. Petotestit ovat yksi tutkimusryhmä suuressa tutkimushankkeessa.
 

Pääsimme myös kanadalaisen elokuvantekijä Marianna Milhoratin petotestielokuvaan - elokuvan julkaisua odotellessa =)!
 

TERVETULOA PETOTESTEIHIN!

 


Miksi testaisit koirasi?

 

Petotesti palvelee kaikkia koiranomistajia.

Testin avulla lisäät omaa tuntemustasi koirasi luonteesta ja käyttäytymisestä sekä opit havaitsemaan mahdollisen vaaran tulkitsemalla koirasi reaktioita.

Kasvattajat saavat tietoa jalostuksen suunnitteluun ja metsästäjät koiran vietistä metsästystä ajatellen.

Testissä käytetään aitoja petojen hajuja, joten koiran reaktio on sama kuin tositilanteissa.

Olemme testanneet useita koiria, joilla on ollut kohtaamisia luonnonpetojen kanssa ja reaktio on ollut sama kuin testitilanteessa.

Testiin voi osallistua kaikki koirat, myös monirotuiset ja rekisteröimättömät eikä testiin ole ikärajaa, luonnossakin petokohtaaminen voi sattua minkä ikäiselle koiralle hyvänsä.

Testattavat pedot: karhu, susi, ilves ja villisika, lisää pedoista täältä 

Käythän tykkäämässä myös FB-sivuamme www.facebook.com/petotestit/, sieltä löytyy kuvia testitapahtumista ja erilaisia pikku kilpailuja! Huomaathan että vaikket itse kuuluisi FB pääset sivujamme silti selailemaan.

Lisää petotestiasiaa myös BLOGISSAMME: 
Miksi petotestaisin koirani?


 

petotestit@gmail.com
 
Asko Sorvo +358 46 563 55 39
 

Yhteystiedot

Ilmoittautumiset

Lomakkeella
Tekstiviestillä
+358 50 3032267
ilmot.petotestit@gmail.com
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2017 PETOTESTIT

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now